Autovakantie: 4 belangrijke checks

Wanneer je op autovakantie gaat is het belangrijk dat je een aantal aspecten van tevoren goed controleert. We zien echter vaak dat mensen deze dingen vergeten en hierdoor later in de problemen raken. Om je op weg te helpen hebben we zes belangrijke checks op een rijtje gezet die jij moet doen voordat je vertrekt.

Check 1: Groene kaart

Wanneer je een autoverzekering afsluit, krijg je een groene kaart. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs. Dit is niet overal verplicht, maar het is altijd handig om in je dashboardkastje te hebben liggen.

Check 2: Geldigheid van je autoverzekering

Veel autoverzekeringen gelden in alle landen in Europa, maar toch raad ik je aan om deze geldigheid van tevoren even te controleren. Je kan meteen dan ook kijken of je een goedkope autoverzekering hebt of dat je eigenlijk te veel betaalt en het tijd is om over te stappen.

Check 3: Pechhulp

Niemand wil nadenken over pechhulp in het buitenland. Daarom raad ik je aan om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Dit kan je vaak doen bij je eigen autoverzekering. Deze verzekeringen zijn vaak relatief goedkoop maar wel erg handig voor in nood.

Check 4: Belangrijke items

In sommige landen heb je bepaalde items nodig. Zo is een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een brandblusser in sommige delen van Europe verplicht. Wanneer je deze nog niet hebt raad ik het aan om deze aan te schaffen. Natuurlijk moet je wel even kijken of deze items verplicht zijn in de landen waarin jij gaat rijden.