De 5 beste wintersportgebieden

Verlang jij ook zo naar wintersport? Even helemaal weg van alles, poederige sneeuw zo ver het oog reikt, met sneltreinvaart van de piste af skiën, hemels! Vergeet ook niet de aprés-ski, warme chocolademelk met slagroom en de benen omhoog na een lange dag skiën of snowboarden. Zucht… Hoewel we nog even moeten wachten, kan het nooit kwaad om te dromen én om alvast op onderzoek uit te gaan. Weet jij bijvoorbeeld al waar je naartoe wil? Misschien wil je wel voor het eerst op wintersport gaan, of ben je eraan toe een nieuwe locatie uit te proberen.

Maar wacht even! Voordat je spontaan die reis boekt, is het wel handig wat ervaring op te doen of om alvast goed te oefenen voordat je vertrekt. Dat scheelt weer een hoop tijd en geld (denk aan alle skilessen die je daar niet hoeft te nemen!). Dat kan je het beste doen bij indoor skicentrum Zwolle. Zij kunnen je ook adviseren over de juiste kleding of de mooiste plekjes om naartoe te gaan.

Hoewel het bijna onmogelijk is te kiezen tussen alle mooie locaties, zijn hier voor vijf populaire landen wel héle bijzondere gebieden om op jouw lijstje te zetten.

Duitsland
Het skigebied Winklmoosalm – Steinplatte bij Waidring. Perfect voor beginnende skiërs en gezinnen. Hier vind je sprookjesachtige hellingen, 42 km piste en 2 km skiroutes om naar hartenlust te skiën en snowboarden. Ook zijn hier in totaal 14 moderne liften, waardoor je zoveel mogelijk van het uitgestrekte landschap kan zien.

Oostenrijk
Het Zillertal in Tirol. Vijf skigebieden, met in totaal meer dan 400 kilometer aan pistes. Hier vind je veel Nederlanders en is het bij de aprés-ski altijd feest. Voor de gevorderde wintersporter kan je hier de almachtige Hintertuxergletsjer uitproberen, die is tot wel 3250 meter hoog!

Zwitserland

Het skigebied Davos Kloster Mountains in het kanton Graubünden. Dit gebied is geschikt voor beginners en gevorderden. Verdeeld over zes losse skigebieden en hoog in de bergen: aan sneeuw dus geen tekort. De vele routes en spannende pistes maken dit de ideale plek om te bezoeken.Frankrijk

Les Trois Vallées: een gigantisch wintersportgebied, met pistes tussen tien verschillende karakteristieke dorpen. De échte beginner kan misschien beter in een kleiner gebied oefenen, maar voor de rest van jullie wintersportmonsters is dit dé plek om op onderzoek uit te gaan. Verveling bestaat hier niet, met een uitgebreide keuze aan hellingen en een ongekend mooi uitzicht. Een waar wintersportwalhalla.