Ontdek de Charme van Valkenburg en Maastricht

Valkenburg en Maastricht zijn twee prachtige steden in het zuiden van Nederland. Beide steden hebben een rijke geschiedenis, een charmante sfeer en veel te bieden voor zowel toeristen als locals. In deze reisgids nemen we je mee naar de hoogtepunten van deze twee steden en geven we je tips over wat je kunt doen, waar je kunt eten en wat je kunt zien.

Valkenburg

Valkenburg is een stadje in Zuid-Limburg, bekend om zijn middeleeuwse kasteel, de mergelgrotten en de thermaalbaden. Het is een populaire bestemming voor een weekendje weg of een dagje uit. Verblijf in een van de leukste vakantieparken Valkenburg met zwembad.

Kasteel Valkenburg

Het kasteel van Valkenburg is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw en diende als een belangrijke verdedigingspost. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor publiek en kun je er een rondleiding krijgen en de geschiedenis van het kasteel ontdekken.

Grotten van Valkenburg

De mergelgrotten van Valkenburg zijn een van de meest bijzondere attracties van de stad. De grotten zijn ontstaan door de winning van mergel en werden vroeger gebruikt als schuilplaats tijdens oorlogen. Tegenwoordig kun je er een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de geschiedenis van de grotten.

Thermaalbaden

Valkenburg staat ook bekend om zijn thermaalbaden. Het Thermae 2000 resort biedt verschillende thermale baden, sauna’s en behandelingen om heerlijk te ontspannen. Het is een perfecte plek om even tot rust te komen na een dag vol sightseeing.

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en heeft een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. De stad is gelegen aan de Maas en heeft vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bekijk de leukste vakantieparken Maastricht met zwembad.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is een groot plein in het hart van Maastricht en is een van de populairste plekken van de stad. Het plein wordt omringd door historische gebouwen en heeft vele restaurants en cafés. Het is een perfecte plek om te genieten van een drankje en de sfeer van de stad op te snuiven.

De Sint Servaasbrug

De Sint Servaasbrug is een iconische brug die de Maas oversteekt en de verbinding vormt tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de stad. De brug is al eeuwenoud en is een belangrijk symbool van de stad.

De grotten van de St. Pietersberg

De grotten van de St. Pietersberg zijn een van de best bewaarde geheimen van Maastricht. De grotten zijn ontstaan door de winning.